Poslednja promena 18. avg. 2022. godine.

Agencija za izdavaštvo "Pismo Deda Mraza", Sonja Malko PR  Beograd, Makenzijeva 32, u okviru veb portala www.pismodedamraza.rs, poštuje privatnost svojih korisnika i posetilaca i posvećena je zaštiti ličnih informacija svojih korisnika i posetilaca. Ova politika korišćenja odnosi se na web servis www.pismodedamraza.rs.

Agencija "Pismo Deda Mraza" i portal pismodedamraza.rs ne prikupljaju lične informacije o vama kada pristupate veb portalu, osim u slučajevima kada se opredelite za uslugu slanja pisma. U tom slučaju od vas će biti traženo da ostavite sledeće informacije:

Ime i prezime pošiljaoca pisma;
Ime i prezime primaoca pisma;
E-mail adresa pošiljaoca pisma;
Poštanska adresa primaoca pisma i
Pol primaoca pisma.
Godište primaoca pisma (na osnovu godišta se definiše sadržaj teksta pisma koji je, za decu do tri godine sažet i jednostavan a za stariju decu srazmerno složeniji i pooučniji).
Fotografija deteta (traži se u slučaju kada naručilac, uz pismo, zahteva i dodatnu uslugu „Video poruka Deda Mraza“).


Naznake u okviru ove Politike zaštite privatnosti inkorporirane su u okviru Uslova o korišćenju koje možete pronaći u okviru aplikacije za slanje pisma.

Ova Politika zaštite privatnosti opisuje osnovne principe prikupljanja i korišćenja informacija od svojih korisnika i posetilaca našeg veb portala. Želimo da razumete kako koristimo i kako NE koristimo informacije koje nam ostavljate. Da biste shvatili našu Politiku privatnosti, molimo Vas da pročitate celokupan tekst.

Za korisnike, ovaj veb portal struktuiran je tako, da prilikom posete ne morate da se identifikujete ili ostavite neku ličnu informaciju. Izuzetno, u slučaju da se opredelite da koristite uslugu portala – veb servisa „slanje pisma i/ili video poruke od Deda Mraza“, u tom slučaju, biće zatražene gorenavedene informacije (podaci).

Za buduće i postojeće korisnike usluga portala pismodedamraza.rs, jednom kada nam ostavite informacije koje Vas mogu identifikovati na bilo koji način, budite sigurni da će one biti iskorišćene samo i isključivo u svrhu slanja i isporuke pisma (poštanske pošiljke) i video poruke koju ste poručili na ovom portalu.

Kako koristimo informacije


Agencija „Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR “ i portal pismodedamraza.rs ne dostavlja, iznajmljuje ili prodaje Vaše lične informacije niti jednoj organizaciji ili trećem licu.
Vaše kontakt podatke koristimo u cilju realizacije naše usluge. Kreiramo i čuvamo podatke koji označavaju vrstu kupljenih usluga i prijave korisnika u sistem. Čekiranjem polja (štikliranjem) ispred rečenice „Slažem se sa Uslovima o korišćenju servisa PismoDedaMraza.rs”, svaki korisnik pristaje na Politiku zaštite privatnosti koja je navedena.

Agencija „Pismo Deda Mraza“ može i ima pravo da Vas obavesti e-mailom, na ostavljenu e-mail adresu, o svojim ponudama, proizvodima i uslugama vezanim za ovaj i druge portale i servise u vlasništvu Agencije „Pismo Deda Mraza“ koji su u vezi sa temom "Deda Mraz".
Korisničke podatke možemo dostaviti regulatornim telima i zvaničnim organima u skladu sa važećim Zakonima Republike Srbije.

Linkovi


Na našem websajtu možete da pronađete linkove ka drugim veb sajtovima koji nisu u našem vlasništvu. U ovim slučajevima, agencija „Pismo Deda Mraza“ nije odgovorna za zaštitu privatnosti ili sadržaj navedenih sajtova. Preporučujemo Vam da pročitate Politiku privatnosti svakog sajta pre njegovog korišćenja.

Privatnost dece


Agencija „Pismo Deda Mraza“ ne prodaje usluge deci već njihovim roditeljima ili drugim licima koja moraju imati najmanje 18 godina. Sve osobe ispod 18 godina moraju imati dozvolu roditelja ili staratelja da prihvataju Uslove korišćenja. Ukoliko imate ispod 18 godina, savetujemo Vam da koristite naš sajt samo uz učešće roditelja ili staratelja iako korišćenjem portala ne postoji mogućnost ugrožavanja bezbednosti dece ili pristupanja bilo kakvim nedozvoljenim sadržajima.

Sadržaj pisma ili video poruke koju pošaljete nekom maloletnom licu je u potpunosti bezazlen i OBAVEZNO prolazi kroz sistem provere naših administratora tako da pisma u kojima je naveden bilo kakav nedozvoljen, nepristojan ili sadržaj koji na bilo koji način narušava dostojanstvo primaoce ili  lik i imidž Deda Mraza neće biti poslata.

Promena Politike privatnosti


Agencija „Pismo Deda Mraza“ zadržava pravo da promeni Politiku zaštite privatnosti u svakom trenutku. Pozivamo Vas da periodično posetite naš sajt u cilju provere promena Politike zaštite privatnosti. Operativna verzija Politike privatnosti uvek je dostupna u okviru ove stranice.

Kontakt


Ukoliko imate pitanja u vezi ove Politike privatnosti, molimo Vas da ih pošaljete na adresu info@pismodedamraza.rs.

Opšti uslovi kupovine


Uslovima kupovine definisana su pravila čije poštovanje od strane prodavca i kupca obezbeđuje uspešno okončanje prodajnih transakcija putem Internet prodavnice sajta www.pismodedamraza.rs. Uslovima kupovine precizirane su i posledice koje snose pružalac usluge – Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR i Kupac, a koje mogu biti uzrokovane nepoštovanjem definisanih pravila. Pismo Deda Mraza zadržava pravo promene opštih uslova kupovine, shodno novim momentima ponude i zakonske regulative, pa je potrebno pre svake kupovine proveriti informacije u vezi opštih uslova kupovine. 

Web sajt www.pismodedamraza.rs omogućava plaćanje pismonosnih pošiljki koje se isporučuju putem klasične pošte i video poruka koje se isporučuju putem elektronske pošte, putem platnih kartica pri čemi važi sledeće ograničenje: Internet prodavnica sajta www.pismodedamraza.rs prihvata VISA, MasterCard, Maestro i American Express platne kartice koje su od banke izdavaoca odobrene za plaćanje preko Interneta. Ukoliko niste sigurni da li vaša platna kartica podržava ovu opciju, molimo vas da to proverite sa bankom koja je karticu izdala. Sredstva na računu korisnika se rezervišu tokom procesa kreiranja porudžbe, dok se račun korisnika tereti tek nakon izvršene kupovine.

Kupac će na svom izvodu iz banke videti da su sredstva prebačena na račun Chip Card a.d., firme koja vrši usluge plaćanja na internetu.

Za kupovinu putem Internet prodavnice sajta www.pismodedamraza.rs neophodno je da predhodno unesete svoje podatke: Ime, prezime i br. telefona.
Kupac na sajtu www.pismodedamraza.rs, vrši poručivanje i plaćanje usluga slanja pisama od Deda Mraza te video poruka od Deda Mraza. Proces naručivanja odnosno plaćanja je vremenski ograničen na 60 minuta od poslenje poručene ulaznice do završetka procesa plaćanja. Kupac može poručiti najviše jednu (1) pojedinačnu uslugu po transakciji. Pojedinačnom uslugom se smatra jedno pismo + dodatna usluga „Video poruka od Deda Mraza“ ukoliko ju je naručilac zahtevao uz pismo. Ukoliko iz bilo kog razloga Kupac ne završi proces plaćanja u navedenom roku, porudžbina se poništava.
Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR garantuje cenu na dan kupovine, bez obzira na eventulanu promenu cene pre izvršene isporuke pisma i/ili video poruke.
U slučaju greške prilikom kupovine (npr. prekid konekcije sa internetom ili nedostupnost procesora kreditnih kartica...), račun Kupca neće biti zadužen.
Kupac je u mogućnosti nakon kupovine da se informiše o statusu kupovine putem svog email-a ili pozivom korisničke podrške na br. tel. 063370427 ili 062 15 00 245 .
Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR garantuje kupcu za Chip Card a.d., Beograd, Bose Milićević 8, PIB 103425560, MB 17564374, koje za potrebe Agencije za izdavaštvo Pismo Deda Mraza obavlja poslove posredovanja u bezgotovinskom plaćanju preko internet prodavnice, za poverljivost podataka

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD). Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu. Hvala Vam na razumevanju.

Preuzimanje kupljenih pisama i/ili video poruka.


Primalac preuzima pismonosne pošiljke od poštara ili na šalteru pošte, a video poruka se isporučuje putem elektronske pošte (emailom). Ukoliko Kupac ne preuzme isporučene usluge (pisma i/ili video) Agencija Pismo Deda Mraza zadržava sredstava koja je Kupac uplatio, u punom iznosu, bez prava na povraćaj sredstava Kupcu, osim u slučaju prigovora, opisanom u Postupku za slučaj reklamacije.

Izjava o poverljivosti podataka


Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR se obavezuje da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši zaposleni odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Prilikom plaćanja karticom putem interneta, unos podataka o kartici se vrši na zaštićenoj stranici banke. Ni jednog trenutka Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR, niti Chip Card a.d. koji omogućava prihvat platnih kartica u ime i za račun agencije Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR , nema pristupa podacima sa Vaše platne kartice.

Zaštita podataka za vreme transakcije


Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacije se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola I PKI sistema, kao trenutno najsavremenije tehnologije.

Postupak za slučaj reklamacije


Postupak reklamacije dešava se u dva slučaja: Ako se kupac obrati Agenciji Pismo Deda Mraza pismenim prigovorom, najkasnije 48 sati do prijema pošte (klasične i/ili elektronske) ili ako se finansijska institucija čija je kartica obrati Chip Card a.d. sistemu povodom transakcije.
Ukoliko je reklamacija usvojena od strane Chip Card a.d. sistema sredstva se vraćaju u potpunosti Kupcu putem VISA, MasterCard, Maestro ili American Express sistema u roku od 8 dana od odobrenja reklamacije.
Ukoliko se reklamacija odobri troškove reklamacije snosi Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR  i Kupac je oslobođen svih troškova.
Prodavac / pružalac usluge (Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR) je u obavezi da povraćaj sredstava u slučaju uvažene reklamacije vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro ili American Express metoda plaćanja, ukoliko je kupac izvršio plaćanje na isti način.

Postupak za slučaj povraćaja sredstava


Kada Kupac, Agencija za izdavaštvo Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR ili Chip Card a.d. ponište transakciju pre roka od 48 sati od fizičke transakcije može doći do povraćaja sredstava.
Ukoliko je uzrok povraćaja sredstava elektronski sistem banke - sva sredstva u punom iznosu se vraćaju kupcu u roku od 8 dana.
Ukoliko uzrok za povraćaj sredstava nije elektronski sistem banke, zadržava se odgovarajuća provizija.
Ukoliko je došlo do otkazivanja narudžbe koju je kupac izvršio, od strane Agencije Pismo Deda Mraza, Sonja Malko PR  (npr. u slučaju da je naručilac zahtevao/uneo nedozvoljen sadržaj) - sva sredstva u punom iznosu se vraćaju kupcu u roku od 8 dana.
Povraćaj sredstava se vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro ili American Express metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj na račun korisnika kartice.