Kako da pošaljem pismo od Deda Mraza?

Potrebno je da, na ovom sajtu, popunite aplikaciju za kreiranje pisma. Klikom ovde ili na veliko crveno dugme na početnoj stranici sajta krećete u proces kreiranja pisma u tri koraka. 


Za koliko dana stiže pismo?

Ukoliko pismo naručite pouzećem (kurirskom službom) ili brzom poštom, možete da ga očekujete u roku od dva radna dana (subota i nedelja se smatraju neradnim danima).
Ukoliko ste pismo naručili tako da stigne običnom poštanskom pošiljkom, ne postoji rok za isporuku. Obično stigne za nekoliko dana u regularnim uslovima. Međutim, obzirom da su zaposleni u JP Pošta Srbije trenutno u Štrajku, poštanski saobraćaj je blokiran, a pisma će, kažu u Pošti, biti isporučena nakon završetka štrajka. Ukoliko prilikom naručivanja pisma ipak izaberete opciju "obična poštanska pošiljka", pojaviće Vam se upozorenje o štrajku Pošte!
Pisma se šalju (predaju Pošti) svakog radnog dana do 12:00h a to znači da će Vaše pismo biti spremno za slanje narednog dana nakon Vaše uplate naknade za slanje pisma. Takođe, vodite računa i o činjenici da pisma u poštanskom saobraćaju na teritoriji cele Srbije putuju u proseku četiri dana.

Ukoliko pismo putuje u inostranstvo ili zemlje regiona, očekivano vreme prenosa je od 5 dana do 8 dana. Navedeni podaci predstavljaju očekivano vreme prenosa i uručenja pošiljaka. U očekivano vreme prenosa ne računaju se dani prijema pošiljke, subota, nedelja i dani državnih i verskih praznika koji se praznuju neradno kako u Republici Srbiji, tako i u odredišnoj državi.
U očekivano vreme prenosa ne ulazi i vreme eventualnog zadržavanja pošiljke na carini


Koliko košta pismo od Deda Mraza?

Cena usluge slanja pisma običnom poštanskom pošiljkom iznosi 490.00 RSD i u nju je uračunata poštarina (obična poštanska pošiljka). Takođe, postoji i opcija da izaberete drugačiji način slanja pošiljke – Post Express usluga „Danas za sutra“. Ukoliko izaberete (čekirate) ovu opciju, cena pisma se uvećava za 180,00 RSD. U oba slučaja cenu usluge plaćate unapred tj. pre slanja pisma.

Treća opcija podrazumeva plaćanje pouzećem (pošto primite pismo). Cena ove usluge iznosi 690,00 RSD.


Šta ako moje pismo ne stigne?


Pisma (obične poštanske pošiljke) se šalju Poštom te stoga, uprkos odličnoj organizaciji i dobrom funkcionisanju poštanskog saobraćaja u Srbiji, postoji minimalna mogućnost da poštanska pošiljka zakasni ili ne prispe na odredište.
Mi smatramo da pismo treba da stigne maksimalno za pet dana te, ako pismo nije stiglo u tom roku prihvatamo reklamaciju. Za početak, proverićemo status pošiljke te, ukoliko se pismo nalazi u Vašoj lokalnoj pošti, zamolićemo Vas da odete po njega. Ukoliko se pismo zaista „izgubilo“, u dogovoru sa Vama, šaljemo Vam novo pismo o našem trošku. Najzad, ukoliko pismo ne stigne ni na ovaj način, a unesena adresa je ispravna (proverite ispravnost ovde), vraćamo Vam novac na dogovoren način.

Ukoliko ste, pak poručili uslugu slanja brzom poštom, Vreme isporuke je najčešće "Danas za sutra". U tom slučaju mi isporučujemo pismo službi "Post Express" jedan radni dan nakon što ste izvršili uplatu (pod uslovom da ste uplatu izvršili do 15:00h. Dakle "Danas za sutra" se računa od datuma prijema sredstava na naš račun. Takođe, uprkos Poštinoj garanciji, "Danas za sutra" funkcioniše samo u većim mestima i gradovima gde služba "Post Express" poštu dostavlja svakodnevno.

Ukoliko ste izabrali isporuku pouzećem, isporuku očekujte u roku od dva dana kurirskom službom.Kada je najbolje da pošaljem pismo?

Poenta je da pismo stigne što ranije, da kod deteta izazove specifičan osećaj verovanja u Deda Mraza, išekivanja, preispitivanja sopstvenog ponašanja (zašto je Deda Mraz u pismu napisao da sam bio dobar) i sl. Time što će pismo stići relativno kasno, tek neki dan pre Deda Mraza, detetu skraćujete doživljaje i utiske i povećavate mogućnost da pismo „zakasni“ tj. stigne posle Deda Mraza (zbog novogodišnjih gužvi u poštanskom saobraćaju) i da zbog toga čarolija bude uništena.
Suština je da iščekivanje  Deda Mraza i Nove godine bude jednako lepo kao i njihov dolazak.


Kako da poručim pismo kad imam više dece?

Pisma na našem portalu su namenjena isključivo pojedincima a ne grupi (više dece) te iz tog razloga nije moguće kreirati jedno pismo za više dece.
Razlog ovome je karakter Deda Mraza koji i poklone donosi svakom detetu pojedinačno. Svako dete je posebno i zaslužuje posebnu Deda Mrazovu pažnju.
U pismu se Ded Mraz obraća detetu lično, po imenu. Navodi njegove lične vrline i dobra dela za koje je dete zaslužno (to nije moguće u slučaju grupe) kao i dečje želje koje će Ded Mraz ostvaritu u obliku poklona ispod jelke.
Dakle, ne postoji mogućnost da se u jednom pismu spomene dvoje ili više dece.
Kako bi rešili problem roditelja koji imaju dvoje i troje dece, kreirali smo tri različita tipa pisma, kako dvoje dece nebi dobili isti osnovni tekst pisma, međutim, svi oni koji poručuju samo jedno pismo za jedno dete nemaju mogućnost izbora jednog od tri tipa pisma.
Međutim, roditelj (ili ko god), kad izvrši porudžbinu jednog pisma tek, na kraju tog procesa, ima priliku kliknuti na dugme na kojem piše „Poručite drugo, drugačije pismo...“ i tako dalje.
Jedino o čemu poručioci moraju da vode računa je da porudžbinu više tipova pisama moraju izvršiti serijski, jedno za drugim. Dakle, mora se voditi računa da ne istekne sesija jer će u tom slučaju sistem opet krenuti od prvog tipa pisma.Šta kada nije sezona Deda Mraza?


Ukoliko Vam se ideja dopada, a novogodišnji i božićni praznici nisu ni blizu, možda je šrilika da Zubić vila spasi stvar svojom magijom :)
Iz naše kuće, preporučujemo vam Viliski novčić i pismo Zubić vile. Koncept je vrlo sličan, a efekat koji iznenađenje Zubić vile proizvodi jednak je efektu koji proizvodi pismo Deda Mraza.