Evo šta sve možete da naručite kod nas:


Naša osnovna usluga (bez koje ništa drugo ne može da se naruči) je PISMO OD DEDA MRAZA.


Pismo Deda Mraza

U pitanju je, dakle, pravo "poštansko" pismo koje stiže poštom (brzom, preporučenom ili običnom) na detetovu kućnu adresu, a uz malo sreće, lako može da se dogodi i da mu ga poštar lično uruči! :)


Pismo Deda Mraza je ispisano na izuzetno (vrhunski) lepo dizajniranom papiru sa obostranom kvalitetnom kolor štampom, reljefnim detaljima, hologramom i sl., u jednako lepo dizajniranoj koverti tako da je utisak koji dete (i ostali ukućani) stiče, nenadmašan. Ne može bolje!
Tek uz naručenu osnovnu uslugu - Pismo Deda Mraza, možete da pridodate/ naručite i dopunske usluge, a imamo ih nekoliko:
Prva i najtraženija, najlepša, je video poruka Deda Mraza.

Ako ste zamislili da se Deda Mraz snima dok izgovara čestitke i pozdrave Vašem detetu, pogrešili ste! Ovo je nešto neupoooredivo bolje! Nešto što do sada niste mogli da vidite osim kod nas i na samo još jednom-jedinom servisu ove vrste na svetu.


U pitanju je režirana video priča koja prikazuje Deda Mrazovu svakodnevicu ali i trenutak kada Deda Mraz saznaje da je, eto, baš Vaše dete, zaslužilo visoku poziciju na rang listi - Spisku dobre dece! I zaista, u video poruci će se videti ime vašeg deteta na tom spisku, Videće se i list Velike knjige dobre dece sa njegovom slikom i imenom ali i trenutak kada na vestima na televiziji objavljuju ko je bio najbolji! :)Sve ovo će uzbuđenje Vašeg deteta dovesti do vrhunca. Verovatno će početi i da plače od sreće i uzbuđenja.


Tehnološki, video poruka je urađena u visoko kvalitetnoj produkciji kao baza na koju se procesom foto-videomontaže i postprodukcijskim efektima, montira ime i prezime i fotografija vašeg deteta.


Pogledajte jedan od primera:


Inače, postoji više različitih (sa različitom radnjom) video poruka u sistemu u slučaju da želite da ih naručite za dvoje ili više dece.


Ono što nije moguće niti je tehnički izvodljivo je da jedna video poruka bude namenjena za više dece. Razlog je što je naracija - glas Deda Mraza koji se čuje u pozadini, unapred nasnimljen i govori u jednini.
NOVO i NIKAD DO SAD VIĐENO!

Interaktivna 360° video poruka Deda Mraza - Virtuelna realnost!


Osim klasične video poruke Deda Mraza ili umesto nje možete da naručite u smislu radnje nešto drugačiju, a u tehničko-tehnološkom smislu sasvim drugačiju video poruku Deda Mraza - VR (virtuelnu realnost) koja će detetu pružiti potpuno nov doživljaj, dimenziju i perspektivu, a sve zahvaljujući najsavremenijoj tehnici virtuelne realnosti za koju bar 2/3 naših naručilaca nikada nije ni čula iti je doživela! (recimo da neke ultra-sajber mlade tate možda jesu) :)


Stoga, dopustite nam da vam predstavimo ovu neobičnu uslugu:


Za početak, naglasimo da vam za prikaz i gledanje ovog 360° videa nije potreban nikakav poseban uređaj osim  mobilnog telefona (koji ima ugrađen žiroskop, a ima ga 99% mobilnih telefona). Nije potreban ni nikakav dodatni softver, aplikacija i sl. 


Šta znači 360° video, a šta VR video poruka Deda Mraza?

- To je jedno isto ali da bi 360° video bio VR, potrebne su vam VR naočare u koje ćete ubaciti vaš telefon. Za 360° verziju videa nisu potrebne VR naočare!


Koja je razlika između 360° i VR ugođaja?

Najkraće objašnjeno, kada gledate video poruku Deda Mraza u 360° imate osećaj da kroz ekran mobilnog telefona gledate direktno u Deda Mrazovu kuću i dešavanja u njoj. Kako se okrećete oko sebe (oko svoje ose) tako gledate šta se dešava iza, po ćoškovima (a svugde se uvek nešto dešava). Možete da istražujete detalje u Deda Mrazovom domu, a možete i da se fokusirate na glavnu radnju. Ova 360° video poruka Deda Mraza, za razliku od klasične, pruža mnogo više mogućnosti i perspektiva za gledanje i uživanje u njoj. Klasična video poruka ima samo jedan ugao i plan gledanja - onaj koji vam sugeriše kamera kojom je video snimljen. U slučaju 360° videa, kamera snima 360° ukrug i sve vam je to dostupno! Ludo, zar ne!? I iznad svega zabavno i interesantno!


VR verzija, ono kad na videu kliknete na ikonicu u obliku naočara i ubacite telefon u VR naočare, je isto to: 360° video ali trodimenzionalan i umesto osećaja da kroz ekran gledate 360° po Deda Mrazovoj kući, imate osećaj da ste vi fizički prisutni unutra i imaćete neodoljivu potrebu da dodirnete Deda Mraza, vilenjake ili Baka Mrazicu. Sve je toliko  stvarno i realno da nećete moći da poverujete.


Pogledajte primer iznad (ali samo ako u ruci držite mobilni telefon ili tablet! Ako sedite za računarom, nije moguće doživeti ovaj video iz razloga što morate da se okrećete oko svoje ose i držite uređaj u ruci. Verovatnoća da vaš računar, pa čak i laptop ima ugrađen žiroskop (ima ga svaki mobilni telefon, a neophodan je za 360° iskustvo:


 

Šta mogu da budu mane ove (360°/VR) video poruke?

- Ako je vaše dete isuviše malo, možda se neće odmah snaći i znati gde treba da gleda (da "hvata" radnju koja je u običnom videu uvek sugerisana fokusom kamere). Dakle, možda će mu biti potrebna vaša pomoć, a možda se ni vi nećete snaći iz prve :) U svakom slučaju, biće zabavno :)

- Nemate VR naočare! - Nisu vam ni potrebne! Istina, gledajući kroz njih dobijate jednu novu i drugačiju dimenziju ali naš savet je svakako da video najpre gledate kao 360° video (jer tada može da ga gleda više ljudi zajedno) pa tek kada to "izgustirate" (nakon mnoooogo, mnogo pregleda) možete da razmišljate da nabavite i VR naočare, a možda je to i dobra ideja da ih odmah naručite za poklon detetu od Deda Mraza.


VR naočare ne možete da kupite/ naručite kod nas (nemamo ih u ponudi). Iako izgledaju veoma moćno, "nabudženo" i skupo, realna cena im je 800 do 900 dinara i nabavljaju se na "Kupujem-Prodajem". Teško se nalaze u prodavnicama tehnike iz razloga što su isuviše jeftine i neisplative za prodaju. Uvek se kupuju najjeftinije VR naočare iz ponude iz razloga što one imaju samo jednu funkciju i samo dva podešavanja. Imaju ih svake i sva "dodatna dugmad" koja ih poskupljuje su tu samo da bi im digla cenu.


Naglašavamo: Za gledanje 360° video poruke Deda Mraza, VR naočare nisu neophodne. Nećete izgubiti mnogo od užitka, naročito ako su deca mala (a velika deca ni ne veruju u Deda Mraza :))


Da li da naručite običnu ili 360°/VR video poruku Deda Mraza?

Možete samo jednu, možete i obe :)

U svakom slučaju, ako ste u dilemi, pogledajte primere pa sami donesite odluku.
Ako biste želeli i jednu i drugu, različite su taman dovoljno da ih možete smatrati nastavkom jedne na drugu (prvi i drugi deo). S druge strane, slične su taman toliko da ima smisla naručiti ih obe.
Biometrijski digitalni sertifikat - multimedijalni dodatak

Ovo je, naravno, samo fora ali izgleda sjroz moćno - taman toliko da detetu da jednu novu viziju interaktivnosti. 
Naime, pismo Deda Mraza je "Old school" pikanterija koja, u slučaju da naručite i Biometrijski digitalni sertifikat na sebi ima i QR kod koji se skenira kamerom mobilnog telefona te vas link vodi na web verziju "dokumenta" kojim se zvanično, od strane saveta vilenjaka Severnog pola, potvrđuje da je vaše vaše dete bilo dobro i da je zaslužilo posebnu Deda Mrazovu pažnju! :)

Ovo je neka vrsta "produženog ugođaja" i "ponovljenog uzbuđenja" jer, taman kada malo "splasne" euforija nastala činjenicom da je pisao lično Deda Mraz, sledi nov momenat - Biometrijski digitalni sertifikat :)


Cena ovog dodatka je veoma pristupačna pa zaista razmislite da pridodate i njega uz pismo.
Štampani Sertifikat sa monogramom i suvim žigom

Ovo je "zvaničan dokument" ali u "starinskom" formatu, kojim se tvrdi i potvrđuje da je imenovano dete bilo dobro.

Ovaj "sertifikat" najviše liči na neku svečanu povelju ukrašenu satenskom vrpcom, originalnim pečatima i potpisima, monogramom deteta, hologramom i vinjetom se suvim žigom!


Detalj je to koji će krasiti zid dnevne sobe makar do polovine januara, a zid detetove sobe makar do sledeće nove godine :) Zauvek će se, pak, čuvati među uspomenama i sećanjima koja će se, svima, a ne samo detetu, evocirati čim osete duh praznika, a to je svake godine :)


Obzirom da je i ovo samo dodatak uz pismo za koji ne plaćate dodatnu poštarinu, razmislite da i njega pridodate uz osnovnu uslugu koju naručujete.
Elf on the shelf - Sedam pisama vilenjaka Pere koji te prati - HIT!

Verujemo da ni ne znate šta je Elf on the shelf!


U pitanju je zapadnjačka tradicija kućnog vilenjaka koji se tokom decembra useli u vašu kuću kako bi pratio kako se deca ponašaju i sve to redovno prenosio Deda Mrazu :)


Vilenjak se, inače, neda videti. Stalno se skriva kojekude po policama, iza zavese, u jelci i sl. a Vi i deca, čak i ako ga vidite, morate da se pravite da ga niste videli kako čarolija ne bi nestala!

Ipak, vilenjak se katkada deci i ukućanima obrati pisanom porukicom koju ostavlja negde po kući :)

 Potrebno je da makazama razdvojite svih sedam pisama (osmo pismo je instrukcija i preporuke za Vas), da ih urolate, uvežete mašnicama i svaki ili svaki drugi dan iznenadite dete novom vilenjakovom porukicom :)


 Ova igra je iznad svega uzbudljiva i interesantna, a praznična euforija, zahvaljujući kućnom vilenjaku, dostiže svoj maksimum!