Sigurno ste se nekada zapitali kako Deda Mraz uspe da pročita svu poštu koja mu stigne tokom decembra, pa još i da on napiše toliko pisama... Samo u Srbiji, preko 4.000 dece dobije pismo od Deda Mraza.


Otkrićemo vam tajnu: Za čitanje pošte i ispunjavanje novogodišnjih želja odgovorni su Dedamrazovi pomoćnici vilenjaci i patuljci. Deda Mraz im je, pre desetak godina, poverio ovaj posao jer je od tada počelo da pristiže sve više pisama koje je nemoguće pročitati obzirom da Deda Mraz, osim čitanja pisama, ima mnoooogo drugog posla.Osim što mora da pripremi i razdeli sve poklone i paketiće, Deda Mraz mora i da napiše mnooooogo pisama dobroj deci širom sveta.
Ako ste pomislili da to Deda Mraz odgovara na pisma koja ste vi poslali njemu, prevarili ste se. To su specijalna pisma samo za najbolju decu sveta. Dobra deca dobijaju poklone a najbolja dobijaju i pisma od Deda Mraza.


Sigurno ste se zapitali i

kako Deda Mraz stigne da napiše tako mnogo pisama?!

Za to je "odgovorna" Dedamrazova čarobna štamparija!


Dovoljno je da Deda Mraz izdiktira ovoj svemoćnoj magičnoj štamparskoj mašini ono što želi da bude napisano i, za tili čas, na drugoj strani velike mašine izlazi već odštampano pismo koje se dalje, niz veliki polukružni tobogan spušta pravo u dedamrazovsku poštu gde ga patuljci i vilenjaci pakuju u specijalno dizajnirane koverte na koje lepe poštanske markice i dalje ih isporučuju Glavnoj pošti odakle pisma kreću na put širom sveta.

Dok nije bilo ove magične štamparije, Deda Mraz je morao da pisma piše ručno a to je veoma spor proces tako da je nekada jako malo dece dobijalo pisma od Deda Mraza.


Istini za volju, Deda Mraz i danas voli, čisto iz zadovoljstva, da sedne za svoj pisaći sto i perom napiše po koje pismo ali najveću većinu pisama piše upravo uz pomoć svoje čarobne štamparije.


Deda Mraz je jako zahvalan patuljku Mići pronalazaču. Upravo je on zaslužan za konstrukciju ove neobične naprave zvane Magična Dedamrazovska štamparija. Zbog toga ga je Deda Mraz odlikovao posebnim ordenom za pronalazaštvo i imenovao ga za počasnog patuljka Deda Mrazovog sela.
Pismo od Deda Mraza from Deda Mraz on Vimeo.


Pošaljite pismo od Deda Mraza